Vincent Bosma creëert droombaan met Bicfun

Vincent Bosma creëert droombaan met Bicfun

Vincent Bosma uit Egmond combineert zijn organisatietalent met zijn interesse in buitensporten. Zijn bedrijf BicFun biedt maatwerk in actieve uitjes en teambuildingactiviteiten voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast zet hij zich in voor de jongerenraad.

‘Maak van je hobby je werk en je hoeft nooit meer te werken’. Een gezegde dat helemaal van toepassing is op Vincent Bosma. Deze 24 jarige ondernemer uit Egmond studeert aan de Hogeschool van Amsterdam, richting Sport Management en Ondernemen. Bosma: “In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met buitensporten, dus de keuze voor deze studie was een logische. Ik ben niet alleen een sportfanaat, maar vind ook het organiseren van evenementen erg leuk. In mijn studie, waarin vakken als Economie en Marketing een prominente plaats innemen, kan ik die twee zaken mooi combineren.” Door een bijbaantje in het weekend bij een outdoorbedrijf werd de ambitie van Bosma duidelijk. “Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn”, vertelt hij. “En met vrijetijdsbesteding. Daar hoort een relaxte sfeer bij, een sfeer van niet teveel druk. Ik vind het een mooie uitdaging om de druk weg te nemen en mensen een zorgeloze dag te bezorgen. Ik had daar veel ideeën over en het bedrijfsleven trok. Dat kwam mede door de leraren van mijn opleiding. Het is een jonge opleiding en veel van de docenten komen zelf uit het bedrijfsleven. Zij denken met je mee en zijn heel inspirerend. Toen was de keuze voor een eigen bedrijf snel gemaakt.”

MAATWERK

Bosma: “De aanvragen die ik krijg zijn gevarieerd. Ik werk zowel voor particulieren als voor bedrijven, voor gezelschappen vanaf 2 personen. Het maken van maatwerk voor actieve en spannende activiteiten vind ik het allerleukst, er is zoveel mogelijk!” Het enthousiasme straalt ervan af als Bosma vertelt over wat er allemaal kan: een tuinfeest met powerkiten, megavliegerbouwen, kano varen. Een ieder die zijn feest eens anders dan anders wil invullen, of het nu een vrijgezellen- of vriendenuitje of familiereünie is, kan bij Bosma terecht. Bosma: “Je weet nooit hoe iets verder gaat. Mensen die particulier een feest bezoeken, doen zo ideeën op voor een bedrijfsuitje. In de praktijk blijkt dit echt te werken. We hebben al veel uiteenlopende teambuildingsactiviteiten georganiseerd, want ook bedrijven weten ons inmiddels te vinden. Onze omgeving is daar natuurlijk ideaal voor: bossen, heuvels, duinen en strand. Je hebt hier alle ruimte voor een goede buitenactiviteit.” Bosma heeft een breed netwerk opgebouwd, o.a. via zijn opleiding. Dit schakelt hij in als hij instructeurs nodig heeft. Veel daarvan gebeurt virtueel: Bosma is actief via sociale netwerken als twitter en LinkedIn en zet deze welbewust in om zijn ambitie te realiseren.

BICFUN

Achter de naam van zijn bedrijf zit een mooi verhaal. Bosma: “Ik ben ooit begonnen met Bic Kayaks. Dat  wilde ik terug laten komen in de bedrijfsnaam. Ik heb overleg gehad met Bic in Frankrijk. Zij hebben er geen problemen mee dat ik van hun naam gebruik maak. Wist je trouwens dat Bic een relatief klein bedrijf is, dat veel meer doet dan je denkt? Iedereen kent Bic natuurlijk van de pennen en aanstekers, maar ze hebben ook een hele sporttak met surfplanken, kayaks en weerbestendige bootjes.”

WEBWINKEL

De focus van BicFun ligt op teambuilding. Daarnaast heeft Bosma een webwinkel: “alles wat ik doe, verkoop ik ook. Mijn materiaalkennis komt hierbij goed van pas. Vliegers, kano’s en sinds kort ook een mobile board, een elektrisch skateboard. En het leuke is, dat ik alles zelf uitprobeer. Je vindt mij regelmatig op het strand van Egmond, want zaken regelen is leuk, maar ik ben natuurlijk het liefst buiten te vinden.”

STAGE BIJ EIGEN BEDRIJF

De drukte rond zijn eigen onderneming weerhoudt Bosma er niet van om zijn studie af te ronden. Volgend jaar wil hij afstuderen, uiteraard met een scriptie over ondernemen in de vrijetijdsmarkt. Bosma: “Het mooie is dat ik stageloop in mijn eigen bedrijf. Ik ben inmiddels twee jaar bezig en kan de opbouwfase mooi als studiemateriaal gebruiken.”

JONGERENRAAD

In maart is Rabobank Noord-Kennemerland gestart met een jongerenraad. Bosma is één van de deelnemers. “Ik ben gevraagd door een adviseur van kantoor Egmond  aan Zee. Zij sprak mij aan toen ik geld kwam storten. Ik had er wel oren naar: van jongs af aan heb ik een connectie met de Rabobank en ik vond het een eer dat ik gevraagd werd. Deze jongerenraad biedt mij weer een heel nieuw netwerk. Het is een leuke groep, waar ieder met een eigen insteek deel van uitmaakt. De eerste bijeenkomst is in goede sfeer verlopen en er zijn leuke ideeën geopperd. Het zou mooi zijn als bank en jongeren op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit is een goed initiatief om verder uit te bouwen en daar werk ik graag aan mee.”

TEKST: JOSÉ URSEM-KUILBOER BEELD: RABOBANK NOORD-KENNEMERLAND

Leave a Reply